Examens

Lo CFPO Region Occitania ten lo grasiment per far de centre preparatòri a l'examèn del DCL.

Lo DCL propausa un examèn de lenga-cultura occitana pels adultes cad'an.

S'encartar al DCL, aquò se fa entre febrièr e març. Lo quite examèn se passa al cap del mes de mai. Aquò respond als besonhs dels apreneires adultes que desiron d'obténer un avaloracion de lor nivèl de competéncia a respecte de l'encastre europèu comun de referéncia de las lengas (EECRL).

Cada persona endralhada en percors de formacion amb lo CFPO Region Occitania, pòt demandar de s'encartar al DCL. Pasmens, d'unas formacions donadas per le CFPO Region Occitania obligan de pasar l'examèn del DCL Occitan. L'obligacion aqueste es marcada al descriptiu de la formacion (Aprene 1; FF; FIT iinterprèt).

DCL
Examèn de nivèl A
Sonat “Aprendís” en occitan, permet de se situar entre lo nivèl de descobèrta de la lenga (Aprendís-1), e lo de la comunicacion efectiva d’un biais simple (Aprendís-2)
Examèn de nivèl B
Que se ditz “Biaissut” en occitan, permet de situar los candidats entre l’escala Biaissut-1 interaccions simplas mas corrèctas, e Biaissut-2 capable d’argumentar d’opinions.
Examèn de nivèl C
Apelat “Cèrt” en occitan, permet d’identificar son nivèl de compreneson de tèxtes longs e d'utilizacion de la lenga de manièra eficaça dins la vida sociala, professionala entre Cèrt-1 e Cèrt-2.
L'examèn pren en compte vòstre gra de mestritge passiu de las divèrsas variantas occitanas.
Se sètz intéressat-s per un d’aqueles examèns, ne podètz saber mai en picant sul ligam çai-junt del CECRL :
CECRL
Formulaire d'inscription

Formulaire d'inscription

    ACTION DE FORMATION
    ACTION DE FORMATION
    OF enregistré sous le numéro : 91340275334
    Menu